Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Alaska Info & Geografie Onze Reisroutes Fotografie en Cinematografie Interactieve Kaart Alaska Links en Websitepartners Contact / Disclaimer Alaska Cruise Alaska Overland Alaska Gletsjers Alaska National Parks Alaska Wildlife Alaska Marine Wildlife Alaska Adventures Alaska Flora Alaska Achtergrondverhalen Alaska Presentaties HubbardGlacier KnikGlacier IJsplaneet1 IJsplaneetPag2 ValdezGlacier WorthingtonGlacier MearesGlacier ColumbiaGlacier GlacierBayNP1 GlacierBayNP2 RootGlacier ExitGlacier MatanuskaGlacier AialikGlacier Cruisepag 2 Wrangell-St.EliasNP Wrangell-St.EliasNP/Flightseeing Wrangell-St.EliasNP/Natuurw Wrangell-St.EliasNP/Kennicott&McCarthy KenaiFjordsNP DenaliNP Ontopoftheworld Goldrush MarineWildlifePWS Valdez Berenlerenvissen AGoodDaysCatchSeward Anchorage BearAdventure Thebibleofnorthcountrytravel Beringia PrehistoricWildlife Nietalleenkoeienkalven Deeenzamevisser 

Alaska Info & Geografie

It is often said that there are no more frontiers to explore. Alaska is the great exception!

Aan de noordelijke grenzen van de Nieuwe Wereld ligt een aaneengesloten wildernis met afmetingen die ons Europese voorstellingsvermogen ver te boven gaan.Omgeven door de Noordelijke IJszee, de Stille Oceaan, gescheiden met Rusland door de Beringstraat en in het oosten grenzend aan Canada (Yukon Territory en British Columbia), strekt Alaska zich met een oppervlakte van 1,5 mio km2 (ruim 40x Nederland!) uit rond de poolcirkel.

© Kaart: Alaska Travel Industry Association

Alaska is een indrukwekkend gebied met oneindig gevarieerde landschappen en natuurschoon. Een land met ontzagwekkende bergketens met de hoogste bergtoppen van de Verenigde Staten, meer dan 100.000 gletsjers, sommige van onmetelijke proporties, 3 miljoen meren, regenwouden, toendra's, taga's en diepe fjordenkusten. Een land waar beren en rendieren nog grenzeloos kunnen rondzwerven en waar de omliggende zeeën krioelen van het leven.

Door de enorme grootte van het land heeft Alaska geen eenduidig klimaat. Vooral de invloeden van de oceaan, die 75% van het land omsluit, zijn enorm. De hoeveelheid bergen en de lage stand van de zon maken dat het weer en klimaat in Alaska zeer onvoorspelbaar zijn. Het weer kan in een paar minuten omslaan van stralende zonneschijn naar mist!

Klimaat

In Alaska leven 'slechts' 600.000 mensen, waarvan 300.000 in de stad Anchorage, het economisch centrum van het land. De op twee na grootste stad is Fairbanks met 30.000 inwoners. Het bestuurlijk centrum van het land zetelt in de hoofdstad Juneau met ruim 30.000 inwoners.

Bevolking

"Het rondreizen door Alaska geeft ons een enorm gevoel van vrijheid. De ruimte, de stilte, de eenzaamheid... We kunnen ons zelf echt helemaal verliezen in dit gebied!"

Voor meer actuele reisinformatie: www.landenkompas.nl

Lees verder

Yukon Territory

Voor Yukon InfoKLIK HIERalaska-editions.nl

michelhammann-photography.com