Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Alaska Info & Geografie Onze Reisroutes Fotografie en Cinematografie Interactieve Kaart Alaska Links en Websitepartners Contact / Disclaimer Alaska Cruise Alaska Overland Alaska Gletsjers Alaska National Parks Alaska Wildlife Alaska Marine Wildlife Alaska Adventures Alaska Flora Alaska Achtergrondverhalen Alaska Presentaties HubbardGlacier KnikGlacier IJsplaneet1 IJsplaneetPag2 ValdezGlacier WorthingtonGlacier MearesGlacier ColumbiaGlacier GlacierBayNP1 GlacierBayNP2 RootGlacier ExitGlacier MatanuskaGlacier AialikGlacier Cruisepag 2 Wrangell-St.EliasNP Wrangell-St.EliasNP/Flightseeing Wrangell-St.EliasNP/Natuurw Wrangell-St.EliasNP/Kennicott&McCarthy KenaiFjordsNP DenaliNP Ontopoftheworld Goldrush MarineWildlifePWS Valdez Berenlerenvissen AGoodDaysCatchSeward Anchorage BearAdventure Thebibleofnorthcountrytravel Beringia PrehistoricWildlife Nietalleenkoeienkalven Deeenzamevisser 

Anchorage

Een dagje Anchorage

Wild Salmon on Parade

Klik op een foto in de webgallery voor een beeldvullende impressie

De middernachtzon weerspiegelt in de gebouwen van downtown Anchorage. Vanwege de noordelijke ligging wordt het zomers niet donker in Alaska.

Downtown Anchorage gefotografeerd vlak na '"take-off" vanaf Ted Stevens Intl. Airport.

In navolging van de traditionale "Cow Parade" wordt in Anchorage jaarlijks de "Wild Salmon on Parade" georganiseerd. Locale kunstenaars vervaardigen allerlei Alaska zalm interpretaties welke gedurende de zomermaanden door heel Anchorage worden geëxposeerd.

In nog geen 100 jaar groeide Anchorage uit van een tentenkamp voor spoorweg-arbeiders tot het economisch, commercieel en cultureel centrum van Alaska. Met 300.000 inwoners woont de helft van de totale bevolking van Alaska in deze stad. Anchorage is echter niet de hoofdstad van Alaska, die eer is nog steeds voor het stadje Juneau, gelegen langs de Inside Passage. Verder fungeert het internationale vliegveld Ted Stevens als een belangrijk knooppunt voor vluchten via de Noordpool.Reserveer in uw reisprogramma tenminste één volle dag voor een bezoek aan deze gezellige stad!

Lees verder

The Wyland Whale Mural

In 1994 maakte kunstenaar Robert Wyland deze schildering van een walvisfamilie op een muur bij Town Square.alaska-editions.nl

michelhammann-photography.com