Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Alaska Info & Geografie Onze Reisroutes Fotografie en Cinematografie Interactieve Kaart Alaska Links en Websitepartners Contact / Disclaimer Alaska Cruise Alaska Overland Alaska Gletsjers Alaska National Parks Alaska Wildlife Alaska Marine Wildlife Alaska Adventures Alaska Flora Alaska Achtergrondverhalen Alaska Presentaties HubbardGlacier KnikGlacier IJsplaneet1 IJsplaneetPag2 ValdezGlacier WorthingtonGlacier MearesGlacier ColumbiaGlacier GlacierBayNP1 GlacierBayNP2 RootGlacier ExitGlacier MatanuskaGlacier AialikGlacier Cruisepag 2 Wrangell-St.EliasNP Wrangell-St.EliasNP/Flightseeing Wrangell-St.EliasNP/Natuurw Wrangell-St.EliasNP/Kennicott&McCarthy KenaiFjordsNP DenaliNP Ontopoftheworld Goldrush MarineWildlifePWS Valdez Berenlerenvissen AGoodDaysCatchSeward Anchorage BearAdventure Thebibleofnorthcountrytravel Beringia PrehistoricWildlife Nietalleenkoeienkalven Deeenzamevisser 

Fotografie en Cinematografie

Fotografie en cinematografie

Met de komst van de digitale fotografie is er haast op revolutionaire wijze een nieuwe manier van fotograferen ontstaan. Het kost niemand veel moeite meer om tijdens een vakantie of evenement lukraak wat foto's te maken.Maar fotograferen is méér dan alleen registreren. De kern van de fotografie blijft immers de ratio achter het beeld. Mijn manier van fotograferen (én filmen) tijdens een reis is verhalend. Mijn camera is daarbij het verlengstuk van mijn fotografenoog, het fotografenbrein. En dus maakt het weldegelijk uit waar je je camera op richt en op welk moment de electronische knipoog plaatsvindt. Elk moment is er één!Het mooie van de combinatie foto/film is dat ik mijn verhaal nu nóg meer tot leven kan laten komen. En dat vormt, al dan niet gecombineerd met een achtergrondverhaal, het eindresultaat!

Opnamen in Alaska gemaakt met

D40D70D3000

Filmopnamen met

P90

"Doordat in de zomer in Alaska de zon niet ondergaat kon ik zelfs middernacht onder wel heel bijzondere lichtomstandigheden fotograferen. Door de directe controle van het resultaat verleg je je grenzen en kon ik foto's maken die ik anders nooit had geprobeerd te maken."

"Bij het fotograferen van gletsjers, die vaak liggen te schitteren in het felle zonlicht, blijkt de directe controle van het resultaat van grote betekenis. De juiste belichting is in die extreme lichtsituaties zeer lastig in te schatten".

Michel Hammannalaska-editions.nl

michelhammann-photography.com