Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Alaska Info & Geografie Onze Reisroutes Fotografie en Cinematografie Interactieve Kaart Alaska Links en Websitepartners Contact / Disclaimer Alaska Cruise Alaska Overland Alaska Gletsjers Alaska National Parks Alaska Wildlife Alaska Marine Wildlife Alaska Adventures Alaska Flora Alaska Achtergrondverhalen Alaska Presentaties HubbardGlacier KnikGlacier IJsplaneet1 IJsplaneetPag2 ValdezGlacier WorthingtonGlacier MearesGlacier ColumbiaGlacier GlacierBayNP1 GlacierBayNP2 RootGlacier ExitGlacier MatanuskaGlacier AialikGlacier Cruisepag 2 Wrangell-St.EliasNP Wrangell-St.EliasNP/Flightseeing Wrangell-St.EliasNP/Natuurw Wrangell-St.EliasNP/Kennicott&McCarthy KenaiFjordsNP DenaliNP Ontopoftheworld Goldrush MarineWildlifePWS Valdez Berenlerenvissen AGoodDaysCatchSeward Anchorage BearAdventure Thebibleofnorthcountrytravel Beringia PrehistoricWildlife Nietalleenkoeienkalven Deeenzamevisser 

GlacierBayNP2

Glacier Bay National Park

Gevoed door winterse sneeuwmassa's dalen twaalf rivieren van ijs af vanuit de 4.600 meter hoge Fairweather Mountain Range. De getijdensgletsjers eindigen hun lange reis omlaag door af te kalven in Glacier Bay.

Grand Pacific Glacier

De Grand Pacific Glacier bedekte oorspronkelijk dit hele gebied met ijs. Tussen 1794 en 1916 trok de gletsjer zich 105km(!) terug en vormde de baai tot naar wat nu de kop van Tarr Inlet is in het Glacier Bay National Park in Alaska.

Johns Hopkins Glacier

Margerie Glacier

Reid Glacier

Klik op de foto's in de webgallerie voor een beeldvullende impressie.

De Margerie Glacier stroomt met een lengte van 34km vanaf Mount Root omlaag naar Tarr Inlet. De gletsjer is de laatste jaren stabiel. Hij is vernoemd naar de Franse geograaf en geoloog Emanuel de Margerie die Glacier Bay in 1913 bezocht.

Indrukwekkend is het uitzicht op de 19km lange Johns Hopkins Glacier, genoemd naar Johns Hopkins en Amerikaans filantroop en grondlegger van de gelijknamige universiteit. De gletsjer groeit momenteel weer aan…

De 18km lange Reid Glacier is de snelst stromende gletsjer van Glacier Bay NP. Hij beweegt 25 cm per dag. De ijswand aan de terminus is ruim 50m hoog! De gletsjer is vernoemd naar Harry Reid. Hij leidde expedities naar hier in 1890 en 1892.

Terug naar vorige paginaalaska-editions.nl

michelhammann-photography.com