Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Alaska Info & Geografie Onze Reisroutes Fotografie en Cinematografie Interactieve Kaart Alaska Links en Websitepartners Contact / Disclaimer Alaska Cruise Alaska Overland Alaska Gletsjers Alaska National Parks Alaska Wildlife Alaska Marine Wildlife Alaska Adventures Alaska Flora Alaska Achtergrondverhalen Alaska Presentaties HubbardGlacier KnikGlacier IJsplaneet1 IJsplaneetPag2 ValdezGlacier WorthingtonGlacier MearesGlacier ColumbiaGlacier GlacierBayNP1 GlacierBayNP2 RootGlacier ExitGlacier MatanuskaGlacier AialikGlacier Cruisepag 2 Wrangell-St.EliasNP Wrangell-St.EliasNP/Flightseeing Wrangell-St.EliasNP/Natuurw Wrangell-St.EliasNP/Kennicott&McCarthy KenaiFjordsNP DenaliNP Ontopoftheworld Goldrush MarineWildlifePWS Valdez Berenlerenvissen AGoodDaysCatchSeward Anchorage BearAdventure Thebibleofnorthcountrytravel Beringia PrehistoricWildlife Nietalleenkoeienkalven Deeenzamevisser 

IJsplaneetPag2

De uitdaging is nu hoe we de uitgestrektheid van dit landschap gaan vastleggen. Eén enkele foto is niet voldoende om de ware verhoudingen weer te geven. Dit landschap vráágt gewoon om een panorama!Terwijl wij onze compositie bepalen en de camera opstellen doet de zon hardnekkige pogingen om op diverse plekken door de laaghangende wolkendek heen te breken. Dit zal het contrast in de opnamen alleen maar ten goede gaan komen! Met een brandpunt van 28mm maken we over een breedte van 180° een reeks opnamen die we later in het fotobewerkingsprogramma tot één beeld kunnen genereren.

IJsplaneet (vervolg)

Het panoramabeeld van de Knik Glacier Valley is gefotografeerd met Nikon D3000 en met Photoshop Elements gemonteerd uit 5 enkelvoudige opnamen. Links de Knik Glacier en rechts in beeld de samenvloeing van de Colony Glacier en de Lake George Glacier.

Als we na onze wandeling en uitgebreide fotoshoot terug zijn in het Glacier Camp vragen we ons verbaasd af waarom hier nauwelijks toeristen op afkomen. Terwijl Tom ons een dampende kop hete koffie aanreikt vertelt hij dat hij regelmatig benaderd wordt door cruise rederijen om excursies naar dit gebied te gaan verzorgen. “Je moet er toch niet aan denken dat hier in de zomermaanden dagelijks honderden cruisepassagiers rond banjeren die ik ook nog van een uitgebreide lunch moet voorzien. Bovendien is het sowieso onmogelijk om ze in grote getale in airboats over de rivier naar hier te brengen.” “Nee, dit is een nog ongerept natuurgebied en ik ben héél zuinig op de beperkte licentie die ik van de lokale overheid heb gekregen. Dit is nog een stukje paradijs op aarde wat ik graag zo wil behouden’.In 1991 koos Paramount Pictures deze locatie uit om een scene voor de film Star Trek VI op te nemen. Knik Glacier was het decor voor de scene waarin Captain Kirk en Dr McCoy worden bevrijd van de Klingon ijsplaneet gevangenis Rura Penthe. En dat is inderdaad waar dit ongerepte en nauwelijks bezochte gebied zich misschien het beste mee laat vergelijken: een ijsplaneet!

Klik op een foto in de webgallerie voor een beeldvullende impressie.

Voor meer informatie over een tocht naar dit gebied:

www.knikglacier.com

Terugalaska-editions.nl

michelhammann-photography.com