Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Alaska Info & Geografie Onze Reisroutes Fotografie en Cinematografie Interactieve Kaart Alaska Links en Websitepartners Contact / Disclaimer Alaska Cruise Alaska Overland Alaska Gletsjers Alaska National Parks Alaska Wildlife Alaska Marine Wildlife Alaska Adventures Alaska Flora Alaska Achtergrondverhalen Alaska Presentaties HubbardGlacier KnikGlacier IJsplaneet1 IJsplaneetPag2 ValdezGlacier WorthingtonGlacier MearesGlacier ColumbiaGlacier GlacierBayNP1 GlacierBayNP2 RootGlacier ExitGlacier MatanuskaGlacier AialikGlacier Cruisepag 2 Wrangell-St.EliasNP Wrangell-St.EliasNP/Flightseeing Wrangell-St.EliasNP/Natuurw Wrangell-St.EliasNP/Kennicott&McCarthy KenaiFjordsNP DenaliNP Ontopoftheworld Goldrush MarineWildlifePWS Valdez Berenlerenvissen AGoodDaysCatchSeward Anchorage BearAdventure Thebibleofnorthcountrytravel Beringia PrehistoricWildlife Nietalleenkoeienkalven Deeenzamevisser 

KnikGlacier

Knik Glacier

Top story: IJsplaneet

De Knik Glacier is een van de grootste gletsjers in het zuiden van centraal Alaska gelegen aan de noordelijke rand van Alaska's Chugach Mountains. De gletsjer is een overblijfsel van de laatste ijstijd. Tijdens het Pleistoceen zo'n 600.000 jaar geleden werd het Chugach gebergte bedekt met een 800 meter dikke ijslaag. Omgeven door 3000 m. hoge en met sneeuw bedekte bergtoppen, hangende gletsjers en watervallen, heeft de Knik Glacier een van de meest spectaculaire natuurlijke amphitheaters van Alaska gecreëerd.

Klik hier voor beeldvullende kaart

Zo’n 50 mijl ten noord-oosten van Anchorage, even buiten het stadje Palmer, varen we vanuit het Base Camp stroomopwaarts over de Knik River naar het Inner Lake George. Dit gletsjermeer van ruim 25 vierkante kilometer is gevuld met ijsbergen en ijsschotsen die zijn afgekalfd van de Knik Glacier.

Lees verder

Een 25 km2 groot meer is gevuld met ijsbergen die van de Knik Glacier zijn afgekalfd. Door de grote hoeveelheden ijs is het voor boten niet meer mogelijke om de terminus van de gletsjer te bereiken. De foto is genomen om 8 uur 's morgens ongeveer 10 minuten na de start vanaf de luchthaven van Anchorage op onze vlucht naar Amsterdam. Het licht van de laaghangende zon schijnt haast perfect over dit ijswonder!

Klik op een foto in de webgallerie voor een beeldvullende impressie.


http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Knik+Glacier,+AK,+United+States&aq=1&sll=60.310627,-139.372559&sspn=22.46805,78.662109&ie=UTF8&hq=&hnear=Knik+Glacier&ll=61.3675,-148.298611&spn=1.342517,4.916382&z=8 

alaska-editions.nl

michelhammann-photography.com